Надзорният съвет на Българската банка за развитие (ББР) се увеличава от

...
Надзорният съвет на Българската банка за развитие (ББР) се увеличава от
Коментари Харесай

Двама нови членове на надзора на ББР влизат с рекордно ниски за институцията заплати

Надзорният съвет на Българската банка за развиване (ББР) се усилва от трима на петима членове, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа. Според отрасловото ведомство това решение няма да натоварва финансово ББР. Припомняме, че на 23 септември министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев понижи възнагражденията на членовете на Надзорния съвет на ББР на 2 000 лева, при наследени от неговия предходник хонорари от до 10 000 лева на човек на месец.

" Така месечната сума за хонорари на всички петима членове на Народно събрание след увеличението на състава на органа ще е в пъти по-малко от възнагражденията на тримата, преди измененията, направени от министър Пулев. Тези равнища на заплати са близки до пазарните в сходните структури на комерсиалните банки в страната ", прецизират от отрасловото ведомство.
 ББР ще отпуска заеми на дребни компании, с цел да могат да разсрочват сметките си за ток
ББР ще отпуска заеми на дребни компании, с цел да могат да разсрочват сметките си за ток

Минималният размер на целевия заем е 20 000 лв.

Новите членове

Според решението на министъра на нововъведенията, в качеството му на едноличен притежател на капитала на Банката в Надзорния й съвет влизат доцент доктор Росен Карадимов и Деляна Иванова.
 доцент доктор Росен Карадимов
Източник:

доцент доктор Росен Карадимов

Доц. Карадимов е учител в Юридическия факултет на Софийския Университет " Св. Климент Охридски " от 1991 година Титуляр и преподавател на образователната дисциплинираност Право на интелектуалната благосъстоятелност. Специализирал е комерсиално право в Институт " Макс Планк ", Хамбург, Германия. Той е бил юридически съветник и процесуален представител на ББР АД, НГФ ЕАД и Микрофинансираща институция Джобс АД по каузи по разногласия по предявявани вземания към КТБ АД в производството по неплатежоспособност и обжалването на сметката за систематизиране. А също и процесуален представител на ББР АД по други търговски каузи, свързани със събиране на проблематични вземания на Банката. 
 ББР дава 60 милион лв. по нова стратегия за поддръжка на туризма
ББР дава 60 милион лв. по нова стратегия за поддръжка на туризма

По новата стратегия ББР ще предложи два продукта - " Ликвидна помощ за ресторантьори " и " Ликвидна помощ за хотелиери "

В последното постоянно държавно управление Деляна Иванова е била заместник-министър на районното развиване, началник на ръководещите органи на стратегиите със средства от Европейски Съюз, управлявани в Министерство на регионалното развитие и отраслов заместник-министър за политиките в бранш водоснабдяване и канализация и държавна благосъстоятелност.
 Деляна Иванова
Източник:

Деляна Иванова

Преди встъпването си в изпълнителната власт, Иванова е депутат в 45-то Народно заседание и 46-то Народно заседание и е член на Комисията по бюджет и финанси. По-голямата част от професионалният й път е в банковата сфера - в Креди Агрикол България (Изпълнителен шеф и член на Управителния съвет), ТБ Биохим, Банка ДСК и Пощенска Банка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР